Leonor Bonilla
Soprano

La jove soprano sevillana, Leonor Bonilla, va començar com a ballarina al Conservatori Professional de Dansa de Sevilla on va ser concedida amb l'especialitat de Dansa Espanyola. Va començar els seus estudis de cant l'any 2010 al Conservatori Professional de Cant Cristobal de Morales de Sevilla amb Esperanza Melguizo. 

 

Ha estat guardonada amb el 1r Premi i Premi Especial del Públic en el Concurs Noves Veus de la Ciutat de Sevilla; 3r Premi al Concurs Internacional Flaviano Labò de Piacenza (Itàlia); Premi del Públic al Certamen Montserrat Caballé; 1r Premi Certamen Internacional d'Òpera Santa Cruz de Tenerife 3a Edició; 1r Premi al Certamen Internacional de Logronyo i 3r Premi i Premi Especial del Públic al VI Certamen Internacional de Cant "Alfredo Kraus". El gener de 2018, durant la 55a Edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, també ha estat atorgat: 2n Premi, Premi Plácido Domingo a la Millor Cantant Espanyola, Premi Teatro de La Zarzuela a la Millor Cantant de Sarsuela, Premi Especial Teatro Real Madrid , Premi del Públic, Premi Òpera de Sabadell i Premi Concerlírica. Darrerament ha rebut el Premi Opera Actual 2019 i el Premi Opera XXI II Edició a la Millor Cantant Jove.

Va debutar amb Servilia de La Clemenza di Tito de Mozart al Teatre Calderón de Valladolid el 2014; més tard va obtenir un gran èxit amb Clorinda de La Cenerentola i Musetta de La Bohème a l'Auditori de Tenerife; Iza de la Gran Duquessa de Gerolstein d'Offenbach al Teatre de La Zarzuela de Madrid i Il Piccolo Spazacamino en el paper de Rowan al Teatre de La Maestranza de Sevilla.

Entre els seus èxits més recents, Contessa di Folleville d'Il Viaggio a Reims i Gilda a Rigoletto a Tenerife; Orfeo et Euridice al Teatre Villamarta de Jerez; Marina , Gala al costat de Carlos Alvarez, Carolina Duquessa a Luisa Fernanda i Los Gavilanes al Teatro de la Zarzuela de Madrid; Contessa di Folleville d'Il Viaggio a Reims i Zerlilna de Don Giovanni al Liceo; la Gala del Concurs Tenor Viñas , Capriccio de Strauss i Waldvogel de Siegfried al Teatre Real; Lucia di Lammermoor i I Capuleti e I Montecchi a la Maestranza de Sevilla; o Lucia di Lammermoor a Bilbao.

Leonor Bonilla també va debutar a l'estranger a Itàlia el 2016, amb Fiorilla a Il Turco in Italia a Piacenza, Ravenna i Mòdena; des d'aleshores també ha interpretat Francesca da Rimini de Mercadante (sota la direcció de Fabio Luisi) i Giulietta et Romeo de Vaccaj al Festival della Valle d'Itria de Martina Franca; Falstaff (Nanetta) al costat de Carlos Alvarez i Rocío Ignacio i Gilda de Rigoletto a Gènova. Cerere de Le Nozze di Tito e di Peleo al Festival de Wilbad Rossini; Francesca da Rimini al Teatre Giglio Showa de Kawasaki i Doña Francisquita a l'Òpera de Lausana.

IMG-5269leonor2.JPG