Serena Sáenz Molinero
Soprano

La soprano espanyola Serena Sáenz Molinero ha estat elogiada per la premsa per la seva «musicalitat, bon gust a l'ornamentació i aguts lluminosos amb un bon arsenal de recursos belcantistes» (Scherzo). Tot i ser una artista jove, participa regularment als principals teatres d'òpera, com la Staatsoper de Berlín, el Gran Teatre Liceu i el Teatro Real.
El 2021 va ser la guanyadora del primer premi del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé i va ser guardonada amb múltiples premis tant al Concurs d'Òpera de París com al Concurs Viñas, incloent el Premi del Públic a París i Montserrat.
El 2022 debutarà com a Norina a Don Pasquale amb la Fundació Opera de Catalunya, paper que també cantarà a l'obertura de la temporada 22/23 del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. També serà Zerlina en una nova producció de Don Giovanni a la Staatsoper de Berlín amb la direcció escènica de Vincent Huguet i la direcció musical de Daniel Baremboim.

Cal destacar en les últimes temporades un sonat debut com Lucia di Lammermoor al Gran Teatre del Liceu, Zerbinetta a Ariadne auf Naxos, Nannetta a Falstaff i Pamina a Die Zauberflöte tant a la Staatsoper de Berlín com a l'Òpera d'Oviedo com a Königin der Nacht a Die Zauberflöte. També ha cantat Carmina Burana sota la direcció de Simon Halsey, l'obra de Scarlatti amb l'Acadèmia Bizantina al festival Barroktage de Berlín, la Missa en do menor de Mozart amb l'orquestra i el cor de RTVE i la Simfonia núm. 4 de Mahler amb l'Orquestra Simfònica d'Euskadi dirigida per Semyon Bychkov, entre d'altres. Entre els seus propers compromisos, cantarà La Flauta Màgica al Liceu de Barcelona sota la direcció de Gustavo Dudamel i debutarà al Teatro Real de Madrid i al Kongelige Theater de Copenhaguen. Va estudiar al Conservatori del Liceu de Barcelona i va completar el seu mestratge i el seu títol de Konzertexam a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín. El 2018 va passar a formar part de l'Internationales Opernstudio de la Staatsoper de Berlín durant dues temporades, on poc després d'incorporar-se a la companyia va assumir papers principals. Ha assistit a classes magistrals amb Montserrat Caballé, Mariella Devia, Teresa Berganza, Neil Shicoff, Brigitte Fassbender, Dolora Zajick i altres. Paral·lelament als estudis musicals, Serena Sáenz va rebre una àmplia formació en ballet i dansa moderna a Barcelona i parla amb fluïdesa anglès, italià i alemany.
Serena-Saenz-galeria2.jpg