Berta Brull

Piano

CV (català)

Berta Brull Sardaña neix a Tarragona l’any 1993. Es forma al Conservatori Professional de música de Tarragona en dues especialitats instrumentals: piano amb Elisenda Monné i oboè amb Ma Dolors Jorge, obtenint el grau professional d’ambdós instruments.

Realitza classes magistrals impartides per Ana Guijarro, Josep Colom, Einar Steen-Nøkleberg i Barry Douglas entre altres.

És seleccionada en la 1a i 2a Mostra de joves pianistes al 2008 i 2010 respectivament. Al 2009 obté el 2on premi al Concurs d’interpretació musical l’Arjau, i un 3er al Concurs Vila de Salou.

Acaba el grau professional amb una mitjana d’excel·lent i li és atorgat el Premi Extraordinari de piano.

Tot i la seva joventut, ha actuat en espais de renom com l’Auditori Pau Casals del Vendrell, a l’Auditori de Barcelona, al Teatre Keiros de Roma, al Teatro Filarmonico de Verona o la Chapel de l’Old Royal Naval College, a Londres.

És seleccionada per fer de pianista a l’òpera Lucia di Lammermoor en el projecte BOS (Barcelona Opera Studio). A la vegada, és becada per aquesta entitat per continuar formant-se com a repertorista. Es forma en aquesta disciplina amb Ricardo Estrada, Margherita Colombo i Enza Ferrari.

És pianista oficial del FIMT (Festival internacional de música de Tarragona).

Ha acompanyat prestigioses veus com les de Begoña Alberdi, Simón Orfila, David Alegret, Marta Mathéu i Katerina Tretyakova entre d’altres. Així com també classes magistrals de Roberto Accurso, Jaume Aragall i Montserrat Caballé.

Acaba el grau d’interpretació de piano a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), amb les màximes qualificacions.

Al 2015, obté el 1er premi al Concorso internazionale Elsa Respighi de Verona (Itàlia).

  • Facebook Social Icon